Mijn Blogs

De 3 geitjes

De eigenaresse van deze 3 geitjes had een consult aangevraagd uit nieuwsgierigheid, wat gaat er in hun koppies om, ze had dus geen specifieke vragen.

Hier het verslag en de reacties van de eigenaresse.

Guusje
Guusje is een lief, ondeugend en een dapper geitje met een springerig karakter, heeft lef en laat graag van zich horen door regelmatig te blaten. Ik krijg gelijk door dat de verhouding met Bruni erg goed is. Dit terwijl ik Bruni's foto toen nog niet gezien had. Het heeft een beetje grote broer/veilig-gevoel.
De eigenaresse geeft aan: klopt volledig. Guusje is een speels, ondeugend ding. De band met Bruni is niet altijd zo goed. Guusje wil wel, maar Bruni wijst haar vaak af. En dit terwijl Bruni d'r moeder is. Maar het was een traumatische bevalling, Bruni heeft haar ook niet gezoogd. Misschien dat dat een knak in de band heeft veroorzaakt.

Ik vraag of Guusje ooit een wondje heeft gehad aan de linkerkant van de neus/boven de lip? Ik krijg door dat daar een klein litteken zit. Niet meer dan dat. Maar blijkbaar wel noemenswaardig genoeg voor Guusje.
De eigenaresse geeft aan: Guusje heeft inderdaad een soort puistje op d'r lip gehad, wat nu een litteken is.

Heeft Guusje wel eens buikproblemen? Dat krijg ik door als zwak punt. Misschien iets om in de gaten te houden.
De eigenaresse: de buikproblemen verwijzen misschien naar het feit dat ze de eerste 3 dagen na de geboorte sondevoeding heeft gekregen.

Heeft Guusje een favoriet speeltje? Ik zie iets wat kan draaien, met wieltjes, ofzo wat lekker door het gras gejaagd wordt. Dit wordt vol trots door Guusje getoond.
De eigenaresse: het favoriete speeltje in de wei ben ik, denk ik. Ze rent graag achter me aan. :) Maar de eerste 2 maanden heeft ze in huis gewoond, toen had ze wel een balletje waar ze veel mee speelde.

Bruni
Bruni heeft een rustig karakter, heel anders dan Guusje. Is ook een beetje de leider van het gezelschap.

Is er een verschil in eten met Bruni en Guusje/Greis? Ik krijg door dat het bij Bruni langer duurt, ze is altijd als laatste klaar.
De eigenaresse: Bruni is de rustigste, ik heb nooit problemen met haar. Ze zeurt niet om eten, wacht rustig af, en is een grote knuffelkont. Alleen juist heel onderdanig, laat zich door beide anderen wegjagen. Moet altijd wachten met eten tot de anderen klaar zijn, dan mag zij erbij. Misschien bedoelt u dat als u zegt dat ze lang over het eten doet. Ze is altijd de laatste die aan eten toekomt.

Ik krijg door dat Bruni af en toe hoofdpijn heeft en dat kan komen van 1x eens heel hard gestoten te hebben. Op zo'n moment is rust en lekker vooruit kijken/niks doen dan het beste/het lekkerst. Soms is de pijn alleen rechts en soms aan beide kanten. Is dit herkenbaar? Ik merk ook een druk van binnenuit naar het rechteroog. Misschien dat dat ook met die hoofdpijn te maken heeft. Het heeft geen invloed op het kijken, maar is op zo'n moment wel lastig voor Bruni.
De eigenaresse: Bruni staat/ligt soms inderdaad zomaar wat voor zich uit te kijken. Nooit geweten van die hoofdpijn, ik dacht altijd dat ze niet gelukkig was. Ze ziet er dan een beetje verstoten uit/derde wiel aan de wagen. Ze kan dan zo zielig kijken. Heb dan echt medelijden met haar.

Greis
Ik zag gelijk een happy face, niet alleen op de foto, maar ook qua uitstraling. Greis heeft er zin in, zat echt te wachten om ook contact te maken. Erg lief. Is dit vaker zo, ten opzichte van Guusje/Bruni? Greis communiceert ook graag en is niet snel eenkennig. Greis heeft een vrolijk en opgeruimd karakter, is heel open en nieuwsgierig.
De eiganaresse: Greis heeft inderdaad een leuke uitstraling, ik benoem het altijd als brutaal/uitdagend. Ze is duidelijk de baas van de drie, gebruikt haar hoorns om ruimte om zich heen te creeren, of het slaapplekje van een ander te stelen. Hoewel ze d'r hele leven op zichzelf is geweest, in die zin dat ze anderen niet om zich heen tolereert, heeft ze vanaf dag 1 Guusje onder haar hoede genomen toen Bruni haar afstootte. Guusje mag alles, op haar staan, tegen haar aan slapen, enz. Had ik nooit verwacht. Bruni en Greis zijn al 10 jaar bij elkaar, en Bruni mag dit nog steeds niet.

Ik zie Greis tegen iets warms aanliggen, een favoriet plekje. Het is niet zozeer beschut, maar meer een klein beetje vewarmd, een stuk muur ofzo.
De eigenaresse: ze heeft zowel binnen als buiten inderdaad een vaste plek om te liggen. Buiten een houten bank, hout is natuurlijk best warm. Binnen in het hooi, ook snel warm natuurlijk.

Heeft Greis een vergroeiing bij de linker voorpoot? Dat krijg ik door, maar het geeft geen pijn. Het zit haar dus niet in de weg.
De eigenaresse: of Greis een vergroeiing heeft weet ik niet, ik kan haar altijd maar opervlakkig contoleren, ze laat niet veel toe op dat vlak. Ze loopt inderdaad wel stram.