Mijn Blogs

Milo-katertje

Milo is nog een jong katertje. Een erg mooi katertje. Zijn baasje heeft gewoon uit nieuwsgierigheid contact met mij opgenomen.

Het contact maken met Milo ging erg snel en makkelijk. Het contact springt wel alle kanten op, zoals bij veel jonge dieren. Dan is er wel interesse, dan weer niet. Maar het lukt me om het contact toch vast te kunnen houden.

Ik zie Milo op een verhoging zitten en naar buiten kijken, wachtend tot er iemand van de familie thuis komt. Milo geeft aan dat dat inderdaad iedere dag het geval is. Bij het zien van de auto raakt hij al opgewonden, komt echt aanrennen, het meeste wanneer de man des huizes thuiskomt. Dan loopt hij mee verder het huis in, miauwt er vrolijk op los en gaat lekker uit zijn bak eten. Het is dat een poes niet kwispelt, maar je zou bijna denken dat hij dat doet. Dan is er eindelijk weer gezelligheid in huis, zegt Milo.

Toch merk ik ook dat Milo naar zijn vrouwelijke baasje trekt, dat komt met name door haar stem.

De eigenaresse bevestigd dat hij inderdaad op de uitkijk zit en dan gezellig bij je blijft zodra je naar binnen loopt met tassen en zo. Dat vindt de hele familie een heerlijk moment. Ook is het herkenbaar dat hij naar haar toe trekt, hij ligt 's nachts ook naast haar kussen te slapen.

Milo geeft aan dat hij vindt dat hij in een warm nest opgroeit en voelt zich regelmatig 'de man van het huis'. Hij voelt zich super, hij is fit en gelukkig. De eigenaresse is blij dit te lezen en ze vindt dat je ook aan hem kan zien dat hij goed in zijn vel zit.

Milo geeft aan dat hij een rare gewoonte heeft, waar iedereen even van opkeek, maar dat hij het graag blijft doen. Hij loopt graag naar een ruimte waar water is. Het liefst wanneer anderen van het gezin daar ook zijn. Het is niet makkelijk te achterhalen wat hij daar precies bedoelt.

De eigenaresse geeft aan dat hij graag naar de badkamer gaat, onder de kraan gaat miauwen, want die wil hij aan hebben zodat hij water kan drinken. 'Milo gaat in bad' is inmiddels een vaste kreet in het gezin.

Milo geeft aan dat hij 's nachts graag speelt in een gang ofzo, dat is een beetje 'zijn speel-moment'. Er ligt ook om die reden bewust wat extra speelgoed voor hem klaar. Klopt dat het dat er een grote woonkamer is? Milo vindt dat nl. erg groot en ook daar ligt veel speelgoed waar hij overdag mee speelt.

De eigenaresse geeft aan dat dat klopt. Inderdaad heeft 's nachts 'zijn speelmoment'. We horen 'm 's nachts regelmatig over de gang gaan met speelgoed van links naar rechts. En ja, de woonkamer is erg groot en ook daar heeft hij veel speelgoed en zijn eigen hoekje op de bank.

Ik vraag altijd aan ieder dier of er ook iets medisch is om aan te geven. Milo geeft aan dat hij iets aan de rechterkant van zijn koppie heeft. Met name zijn rechter oogje, ik vermoed een infectie. Bij het 'scannen' van zijn lichaampje op de foto zie ik ook een rode plek wat wijst op een ontsteking.
De eigenaresse is even helemaal verbaasd en geeft inderdaad aan dat er een infectie aan zijn rechter oogje is. Ze houden dat nauwlettend in de gaten.

Milo is nu nog een spring in 't veld, maar hij heeft een heerlijk karakter waar het hele gezin veel plezier van zal hebben. Milo is een happy cat!