Mijn Blogs

Bommel - Labrador

Het baasje van Bommel heeft mij uitgenodigd om eens langs te komen om te communiceren met hem. Bommel is een prachtige jonge Labrador.

Zij heeft wel wat vragen, maar eigenlijk is dit consult meer puur uit interesse/nieuwsgierigheid. Zij heeft mij ook wat foto's gestuurd, die heb ik deze keer niet gebruikt, het contact heb ik live met Bommel gedaan in de tuin. Maar bij vragen in een later stadium kan ik altijd nog de foto's gebruiken en verder werken vanuit huis. Uiteraard begon ik weer blanco aan dit consult.

De baasjes van Bommel hebben een zoontje die nog geen jaar is tijdens dit consult. Bommel geeft aan dat hij heel trots is en dat hij niet kan wachten tot hun zoon wat ouder is en met hem kan spelen. Hij verheugt zich echt op 'maatjes-worden' en samen leuke dingen doen. Zijn baasje herkent dit wel, want Bommel is heel beschermend naar de baby en geeft soms ook speeltjes aan.

Ik vraag Bommel of er iets is wat hij graag kenbaar wil maken aan zijn baasje. Dat kan van alles zijn, iets medisch of iets wat hij leuk vindt om te delen, etc.

Bommel geeft aan dat de vader van het gezin streng kan zijn naar hem toe, daar kan hij af en toe van schrikken. De eigenaresse geeft aan dat ze dat wel herkend. Bommel is zeker niet bang voor zijn baasje, maar af en toe wel op zijn hoede. Tja, er kan er maar 1 de baas zijn, Bommel. :) Bommel geeft ook aan dat hij het een hele prettige plek vindt waar hij 's nachts moet slapen, Bommel geeft dat hij op een soort open kleedje ligt. In ieder geval geen mand. Klopt, geeft de eigenaresse aan, hij ligt op een klein matrasje. Dus niets aan de zijkanten of over hem heen. Bommel geeft zelf aan dat er ook veel katten in de buurt zijn. Dat klopt ook, geeft zijn eigenaresse aan. Als ik aan Bommel vraag waarom hij dit aangeeft, geeft Bommel aan dat hij van 1 kat bijna een flinke haal heeft gekregen, hij was nog net op tijd weg. Sinds die tijd probeert hij alle katten nu te negeren. De eigenaresse herkent dit heel goed. Het is gelukkig voor Bommel geen probleem, maar hij loopt er wel met een grote boog omheen.

Ik krijg door dat Bommel heel beschermend kan zijn naar zijn baasje en veel respect heeft voor haar. Ze hebben een hele hechte band. Uiteraard kan dit ook komen omdat zij meer thuis is en ook hem het meest uitlaat en eten geeft. Maar het is echt een bijzonder sterke band. Zij herkent dat zeker, ze is ook heel blij dat Bommel dit ook zo ervaart.

Ik geef aan dat ik bij de linker kaak/kiezen een gevoelige plek voel. Door Helder-voelendheid voel ik tijdens het consult dus ook hetzelfde bij mijn linker kaak. Het is waarschijnlijk iets dat al 1,5 jaar speelt. Bij het 'scannen' van het lichaam op de foto, zie ik ook een rode aura plek bij de achterpoot/vlakbij de maag (inwendig). Het is nog niet echt ontstoken, maar wel geirriteerd. Het gras eten kan 'm soms wat rust in de maag geven. Nu begrijpt zijn eigenaresse ook waarom hij dat doet. Bommel geeft aan dat hij hier inderdaad last van heeft, maar niet ernstig. Misschien wel iets om in de gaten te houden.

Ik vraag aan de eigenaresse van Bommel of zij nog vragen heeft.

Ze geeft aan dat zij vindt dat Bommel wel erg weinig eet. Bommel scharrelt wat om ons heen en gelijk krijg ik het antwoord van hem zelf; ik heb geen honger en ik stop met eten wanneer ik genoeg heb, ook al heb ik dan weinig gegeten. Het is goed zo, zegt Bommel. Dat is een geruststelling voor de eigenaresse.

Tevens wil ze graag weten of Bommel het prettig vindt om in de caravan te slapen. Ik krijg van Bommel door dat hij de kleine ruimte op zich geen probleem vindt, maar wel erg warm, vooral 's nachts. Halverwege de nacht wordt hij even wakker, gaat dan wat rondjes draaien om daarna weer verder te slapen, dit is puur vanwege de warmte. Zij geeft aan dat hij dat inderdaad iedere nacht opnieuw doet, ze vindt het een fijn idee nu te weten waarom hij dit doet en dat er niet echt een probleem is.

Ze vraagt ook of ik kan zien hoe de relaties van sommige familieleden met Bommel zijn. Ik heb dat uitgelegd en zij zei dat het precies zo is. Haar beeld is dus hiermee bevestigd. Er is geen probleem, maar soms wil je weten of het beeld wat je hebt echt klopt met wat de hond voelt.

Uit privacy overwegingen kan ik hier niet verder op ingaan.

Mochten er nog vragen voor/aan Bommel zijn in de toekomst, aan de hand van de foto's kan ik zo weer contact maken met Bommel.