Mijn Blogs

Sion - Deense Dog

Ik ben bij Sion geweest, een hele grote Deense Dog. Wat een joekels van honden zijn dit, zeg! Ondanks dat hij vrij imposant overkomt, merk je wel gelijk dat hij een goed karakter heeft en echt heel lief is.

De eigenaren hadden mij niet verteld waarom ik gevraagd werd, precies zoals ik het wil. Op deze manier wordt ik niet beïnvloed door welke informatie dan ook.

Ik ben met Sion bij de eethoek gaan zitten om even rustig te kunnen communiceren. Grappig, als ik op de eetkamerstoel zat, kon Sion naast mij staand zo zijn kop op mijn schouder leggen, zo groot is hij.

In 1e instantie was hij nieuwsgierig naar mij en wilde hij alleen maar knuffelen en spelen (bracht het ene speeltje na het andere). Ik heb hem lekker even de tijd gegeven om mij te verkennen en te begrijpen waarom ik er ben. Ik stem rustig mijn energie af op zijn energie. En na een paar minuten was er al een klik. Na een aantal minuten begon hij rustiger te worden en had zo'n bui van 'ok, ik ga er bij liggen en laten we maar beginnen'. Mooi dat hij open staat voor contact. De eigenaren vonden het leuk om te zien dat hij zo snel rustig werd.

Ik vraag altijd eerst of hij het goed vindt dat ik contact met hem maak en waarom ik dat doe (zijn eigenaren contacteerden mij in dit geval puur uit nieuwsgierigheid). Sion geeft aan dat hij er helemaal voor open staat.

Als 2e vraag ik altijd hoe het gaat in het algemeen. Het gaat goed met Sion, hij is een blije hond, zegt hij.

Daarna vraag ik of er nog iets specifieks is dat hij aan zijn baasjes zou willen vertellen of vragen.

Hij vertelde dat hij blij was met de mooie tuin waarin hij lekker kan spelen en dat hij graag knuffelt met de man des huizes.

Dit werd na het consult duidelijk uitgelegd door de man des huizes -> samen op de bank, hond op schoot, poten links, kop tegen zijn schouder en samen genieten. Dit kunnen ze heel lang volhouden, zei hij. Lief!

Daarna vraag ik altijd of er medisch gezien nog iets is wat hij zou willen vertellen. Voelt hij zich goed, heeft hij ergens pijn, etc. In 1e instantie gaf Sion weinig informatie, toen ben ik langzaam zijn lichaam een beetje gaan 'scannen'. Ik ga dan kijken en voelen (Reiki) om te kijken of er ergens een obstakel is. Ik merkte dat bij de kom van zijn linkerheup een rode gloed te zien was. Dit kan een overbelasting of zelfs een ontsteking zijn. Ik vroeg Sion of hij hier last van heeft. Ja, het is iets van de laatste tijd. Toen vroeg ik Sion om even te gaan staan en lopen dan kon ik kijken of er iets in zijn lopen te zien is, daar had hij geen zin in (hij lag nl. inmiddels heerlijk in zijn mand). Ok, ik probeer het later nog een keer, dacht ik.

Daarna vraag ik altijd of hij nog favoriete speeltjes heeft of een bepaald ritueel heeft waar hij iets over wil vertellen. Sommige dieren hebben dat als ze wakker worden of juist gaan slapen of tijdens het spelen. Hij gaf aan dat een bepaald touw zijn favoriet is. Hij kan daar heel lang in zijn eentje mee spelen in de tuin. Zijn eigenaren vertelde dat dat inderdaad in de tuin zijn favoriete speeltje is, maar dat het zo vies is geworden dat het niet meer in huis mag komen.

Toen ik een 2e poging ondernam om nog eens te vragen naar linkerkom van zijn heup, gaf hij duidelijk aan dat hij er last van had, maar wilde weer niet opstaan (dit is dan ook mijn laatste poging, Sion geeft duidelijk aan er geen zin in te hebben).

Ik heb na het consult alle informatie verteld aan de eigenaren. Zij waren verbaasd, ze hadden inderdaad de laatste 2 dagen gemerkt dat hij na ongeveer 15 minuten wandelen anders gaat lopen. Dan komt dus blijkbaar de overbelasting weer opzetten. Toen ik aan Sion vroeg aan te geven waar hij precies de pijn had, gebeurde er iets bijzonders -> hij draaide met zijn grote kop en legde dat bij de kom van zijn linkerheup. De eigenaren waren echt verbaasd en ik kreeg kippenvel. Heel bijzonder hoe duidelijk dit nu was aangegeven. Ik heb ze geadviseerd om in ieder geval er een dierenarts naar te laten kijken. Ze houden het nog een paar dagen in de gaten, maar het ziet er naar uit dat ze met Sion naar de dierenarts gaan, zeiden ze.

Ondanks dat Sion zo groot was, snap ik nu beter waarom mensen zulke grote honden in huis willen hebben. Het was een heel grote en lieve hond met een heel klein hartje. Een hartensteler.